Referenties José Hummelink Uitvaartzorg

Het is moeilijk de juiste woorden te vinden om uit te kunnen leggen wat het voor mij betekent wat je voor mij en voor mijn vader Bert gedaan hebt.  Het is heel kostbaar. Ik zal je altijd dankbaar zijn voor de manier waarop je mij de weg gewezen hebt in die eerste dagen van ongeloof en verdriet. Daardoor heb ik alles kunnen doen wat ik dacht dat nodig was. Zoiets kan je maar één keer doen en dus moet het in één keer goed.  Daar heb jij voor gezorgd. Nogmaals bedankt voor alles!

Dank voor de persoonlijke en deskundige begeleiding bij het overlijden van ons familielid. Kan hier geen sterren geven maar ik doe het toch ***** (5 sterren)!

Wij zijn ontzettend blij dat wij jou als uitvaartonderneemster hebben ingeschakeld. Alles was tot in de puntjes geregeld en je hebt ons alle ruimte gegeven om de uitvaart van mijn vader zo in te vullen zoals wij dit wensten zowel in Eibergen als in Rotterdam. Je hebt meegedacht en tips gegeven. Zelfs de rit naar de begraafplaats in Rotterdam en de uitvaartdienst aldaar was op en top geregeld Je betrokkenheid en warmte hebben een diepe indruk bij ons achter gelaten. Onze dank is dan ook zeer groot dat wij jou hebben mogen leren kennen.

Als zorgverlener heb ik samen mogen werken met jullie. Het motto: “Wij verzorgen een uitvaart die recht doet aan uw gevoelens en herinneringen” maakt deze uitvaartzorg bijzonder. Jullie verstaan je vak en gaan vol LIEFDE en RESPECT om met zowel de familie als de overledene. Nabestaanden mogen en kunnen meehelpen tijdens de laatste zorg van de overledene. Hier wordt alle tijd voor genomen. De kracht van deze uitvaartondernemer ligt voor mijn gevoel dan ook dat het een kleinschalige onderneming is die goed toegankelijk is voor iedereen, dit naar mijn mening in tegenstelling tot de “grote jongens”.

Na het overlijden van mijn vader, hebben jullie de crematie keurig verzorgd. Jullie gaan op een prettige, menselijke manier om met de nabestaanden, die het op dat moment heel moeilijk hebben. Ook de nazorg is prima geregeld.  Voor diegene die in deze fase zitten, kan ik jullie ten zeerste aanraden. Bedank voor jullie goede zorgen.

Dank jullie wel voor alles wat jullie gedaan hebben. Voor mijn gevoel is het allemaal gegaan zoals papa dat zou willen. Ik denk dat het voor hem niet mooier zou kunnen dan zoals het nu is gegaan. Dank jullie wel voor alles!

Jouw rol bij het afscheid van mijn vader heeft diepe indruk achtergelaten binnen onze familie. Onze wens was om zelf de regie te houden en jij ons ondersteunde in de uitvoering. Dit is heel goed gelukt, jij voelde precies aan wat wij bedoelden en stond ons met raad en daad bij.  Het was ook heel prettig dat wij steeds met 1 persoon te maken (voordeel van een klein bedrijf) die van alles op de hoogte was.  Jose bedankt voor je grote betrokkenheid en professionele afstand.

Het noodlot heeft bij ons hard toegeslagen. Het ondenkbare gebeurde. Ja en dan moet je dingen regelen. Vanaf het eerste moment dat je bij ons kwam stond je mij bij met raad en daad. Ik kon je altijd bellen als ik het even niet meer wist. Je zorgden ervoor dat jullie in de aula voor ons klaar stonden zodat wij op een rustige manier afscheid konden nemen. De uitvaart zelf was waardig en plechtig. Ik wil je hiervoor bedanken.

Afscheid nemen van een dierbare kan je slechts maar één keer doen. Jullie gaven ons alle ruimte en middelen om dat geheel op onze wijze te doen. Pas dan kan afscheid zijn wat het is. Dankbaar, heel dankbaar zijn wij als wij aan het laatste afscheid terug denken.

Alweer 1 jaar geleden hebben wij onze broer begraven. Groot verdriet werd toch een mooie dag met vele niet te vergeten kostbare herinneringen. Mede dankzij jullie goede organisatie.

Je komt op een heel kwetsbaar moment bij mensen binnen die jij niet kent en die jou niet kennen. En dan is het voor de familie heel fijn om iemand te treffen aan wie je alles kunt overlaten. Iemand die heel rustig, soms bijna onzichtbaar, alles voor je regelt, aan de kleinste dingen denkt en ook nog de tijd neemt om te luisteren, zodat het een uitvaart wordt van waaruit we met een goed gevoel verder kunnen gaan. Dank je wel daarvoor!

‘Afscheid is geen keuze, uw persoonlijke uitvaart wel.’ Mijn complimenten voor de wijze waarop jullie ons hebben begeleid en gesteund. Het is inderdaad een persoonlijke uitvaart geworden, precies zoals we wilden. Ik heb bewondering voor dit vak. En dan vooral op de manier waarop jullie het deden.

Een jaar geleden (gisteren eigenlijk maar toen had ik geen tijd voor een berichtje) heb je voor mijn moeder haar laatste afscheid verzorgd. Ik kijk er met ontzettend veel dankbaarheid op terug. Het was een mooie plechtigheid. Je bent echt een topper, zo lief, begripvol en attent op vooral de kleine dingetjes. Daardoor heb ik nu nog hele mooie herinneringen aan deze dag en kleinigheidjes waar jij wel aan denkt kunnen voor mensen een heel belangrijk verschil maken. Jij hebt voor ons het verschil gemaakt. Samen met Netty Hengeveld hebben jullie er iets prachtigs van gemaakt! Het allermooiste voorbeeld daarvan? Ons kleine meisje (toen 3 nu 4 dus) heeft het er nog heel vaak over dat ze de ballon naar grote oma heeft gestuurd! “mét sterretjes” en daardoor heeft zij er ook vrede mee. Die glansrol hadden we haar nooit zo kunnen geven zonder jou!

Jose, bij deze hartelijk dank voor de warme persoonlijke begeleiding en verzorging voor, tijdens een na de uitvaart van Harry. We hadden met verschillende ‘ hobbels’, ‘uitdagingen’ en bijzonderheden te maken en jouw inzet en betrokkenheid hierin maakten dat het een hele mooie uitvaart is geworden. Dank je wel.

“Afscheid is geen keuze, uw persoonlijke uitvaart wel”

“Mijn werk ervaar ik als zeer waardevol. Door mijn ervaring, kennis en inlevingsvermogen kan ik mensen ondersteunen in een moeilijke periode. Afscheid nemen is geen keuze, maar de organisatie van de uitvaart wel. Graag help ik u daar persoonlijk bij”.
José Hummelink, Hummelink Uitvaartzorg.